Využitie a výhody pilates soft ball gymnastickej lopty - produktový test

Mnohí od zložitých a drahých pomôcok očakávajú spasiteľské zázraky na ich zdravie, pritom ich aj tentoraz musíme hľadať medzi jednoduchými. Toto všestranné každodenne použiteľné športové náčinie sa môže stať obľúbeným medzi malými i veľkými, športovcami aj fyzioterapeutmi. Soft ball gymnastická lopta sa stala nenahraditeľným rehabilitačným prostriedkom pre moju fyzioterapeutickú prácu – vrelo ju odporúčam kvôli jeho rôznorodému použitiu.

Po vybalení môžeme hneď otestovať našu kapacitu pľúc: umiestnime pribalenú slamku do stredu ventilu, a niekoľkými jemnými fúknutiami nafúkajme na požadovanú hustotu. Pomocou zátky sa dá tvrdosť lopty aj dodatočne regulovať alebo sa dá po použití sfúknuť: stáva sa tak ľahko prenosnou alebo ju možno uložiť na malom mieste.

Po načítaní QR kódu z obalu si môžeme výrobcom pripravené a odporúčané jednoduché cviky pozrieť v našom mobilnom telefóne. Prezentované video je efektívne a jednoduché - s trochou cviku takmer všetky cvičenia zvládne každá veková skupina. Aj tu však platí, že sa musíme sledovať a cviky vykonávať len po hranicu bolesti.

Názov Soft Ball dokonale vyjadruje podstatu funkcie náčinia, pretože jeho materiál je mäkký na dotyk a je priľnavý, čo umožňuje stabilné držanie v ruke a zabezpečuje nekĺzavosť pri vykonávaní cvikov.

Teraz sa pozrime, prečo sa oplatí zaobstarať si aspoň jeden z týchto cenovo dostupných produktov do svojej domácnosti!

  • Lopta ako nestabilný povrch poskytuje vynikajúcu príležitosť pre balančné (balance) cvičenia, ktoré nútia svalovú skupinu zapojenú do daného pohybu, aby spolupracovala pomocou súdržnej sily. To znamená, že môže účinne zlepšiť stabilitu našich kĺbov. 
  • Pomáha pri takých cvičeniach, kde chceme pomocou svalovej pumpy tonizovať svaly, lymfatický obeh a krvný obeh
  • Môže byť nevyhnutným doplnkom pooperačnej rehabilitácie, ak v prípade bolesti kĺbov podporením by sme chceli dopomôcť k vykonaniu určitého pohybu daného cvičenia. S asistenciou je všetko jednoduchšie! 
  • Aj pri cvikoch na koordináciu, sústredenie a zručnosti je jednou z najlepších možností výberu, pretože vďaka jej ľahkej váhe, príľnavosti a mäkkosti môžeme od nej očakávať jednoduché a pevné držanie. 
  • U starších pacientov môže byť osviežujúcou súčasťou predpísaného cvičebného programu - už len jej jednoduché hádzanie vyvoláva smiech, a zlepšuje náladu. Ak sa odkotúľa, nie sú v ohrozenín krehké predmety, jej odraz od podlahy je tichý.
  • U mladších ľudí ju možno kreatívne integrovať do úloh pri cvičeniach na zlepšenie držania tela - hra je nevyhnutnou súčasťou pohybu.
  • Napriek svojej mäkkosti a vzdušnej ľahkosti vydrží veľmi vysokú hmotnosť alebo tlak. Je takmer neuveriteľné, že má nosnosť 155 kg.

 

Môže byť nepostrádateľným doplnkom gymnastických cvičení, jogy alebo cvičení pilates. Používam ju pravidelne už niekoľko rokov.

Kazdodenne cvicenie - Avatar

Autor:
Vera Vörös, fyzioterapeutka a pohybová terapeutka