Test produktu - Zabudovateľná tehlička na jogu

Tehlička na jogu patrí k základným doplnkom, ktoré pomáhajú pri uľahčení a presnejšom predvádzaní cvikov. Pre začiatočníkov pomáha pri získaní rovnováhy a pre pokročilých pri profesionálnom predvádzaní cvikov. To znamená, že neustále poskytuje podporu pri zdokonaľovaní jednotlivých ásan (polôh).

Ako začiatočníci ešte nedisponujeme vnútorným obrazom, ktorý už má pokročilý, alebo profesionálny cvičiteľ jogy. V takomto prípade je vítaná extra pomoc, podpera alebo vyvýšenina na správnom mieste - v podstate vtedy používame pomocné náčinie, ak hranice nášho tela nedovolia, aby sme jednotlivé cviky predvádzali správne. Spomínané miesta nám určí odborník, cvičiteľ jogy.

A teraz prichádza to hlavné. Keď sa uložíme to jednotlivých ásan, je dôležité, aby našu pozornosť neodpútala bolesť, či nepohoda. Blok na jogu nám pomáha pri podopretí jednotlivých častí tela, tým vylúčime také napätie, ktoré by mohlo spôsobiť bolesť alebo zranenie - naša pozornosť a úsile bude v ideálnom pomere.

Bloky na jogu sa vyrábajú z rôzneho materiálu. Tentokrát som testovala penovú - preto mimoriadne ľahkú - verziu. Výhodou tohto typu je okrem ľahkej prepravy a dobrej priľnavosti, aj pestrosť veselých farieb - v prípade žien to môže byť ďalšie hľadisko pri výbere :). Vďaka jemnej textúre je tento materiál príjemný na dotyk.

Odporúčam používať tehličku na jogu pri každodennom cvičení, a pocit úspechu sa rýchlo dostaví!

bodhi-asana-brick-tehlicka-na-jogu-test-produktu-avatar-mindennapi-torna

Autor:
Vera Vörös, fyzioterapeut