Test produktu - Akupresúrna masáž s pichľavým ježkom

Teraz Vám predstavím jednoduchú a viac účelne využiteľnú pomôcku. Za jej extra využiteľnosť môžu pichliačiky vytvorené na povrchu, ktoré pri tlaku bodovo pôsobia na danú oblasť. V porovnaní s bežnými loptami s hladkým povrchom menej skáče alebo sa kotúľa, preto je jej použitie na tele jednoduchšie.

Sada akupresúrnych masážnych loptičiek Bodhi Spiky Ball obsahuje loptičky rôznej veľkosti a farby, ktoré si môžete zakúpiť zabalené v priehľadnej sieťke, - tým je praktické nie len ich skladovanie, ale aj preprava. Lopty sú vyrobené z plastu, ktorý je príjemný na dotyk, vďaka pichliačikom si pomôcku ľahko udržíte v ruke.

Keď si vezmem do ruky tieto farebné hračky, oči mojich pacientov sa bez ohľadu na ich vek rozžiaria. Nevyužívam ich iba pri cielenej, samostatnej terapii, ale aj na doplnenie ošetrení - a to formou hravých úloh, cvičení, ktoré pomôžu spestriť monotónne cviky.

Základnou funkciou loptičiek je, že sa dajú hádzať a masírujú, ale pozrime sa lepšie na možnosti ich využitia:

  • Možnosť masáže rôznych častí tela: dlane, chodidlá, chrbát, pokožka hlavy, atď. Pôsobením masáže sa uvoľnia svaly a zlepší sa cirkulácia krvi.
  • Masáž dlaní a chodidiel má cez reflexné zóny končatín a ich mikro-systémy pozitívne účinky na celé telo.
  • Loptičky sú vhodné aj na rozvoj manuálnych zručností, reflexov a koncentrácie v závislosti od toho, či loptu kotúľame, alebo hádžeme.
  • Ako pomôcka na rehabilitáciu pomáha pri posilnení úchopu, posilňuje sa stisk a zapojením pohybov zápästia zabezpečuje komplexný rozvoj. Pichľavý povrch pomáha aj pri zlepšení krvného obehu.
  • Inšpiruje k hre, čím zlepší aj pochmúrnu náladu.

 

A na záver: lopty sú vhodné pre mladých aj starších, zdravých aj chorých zároveň.

bodhi-asana-brick-tehlicka-na-jogu-test-produktu-avatar-mindennapi-torna

Autor:
Vera Vörös
fyzioterapeut