Test produktu: Ako používať masážnu loptičku BLACKROLL® DuoBall Mini?

Blackroll DuoBall Mini je pomôcka na masírovanie. Jej veľkosť je kompaktná, ľahko sa prenáša, takže si ju môžete vziať so sebou aj na cesty, navyše je vyrobená zo 100% recyklovaného materiálu.

Ale prečo má význam používať takýto nástroj hoci každý deň, aj popri masážnom valci?

Spúšťacie body tzv. trigger pointy, bolestivé uzly vznikajúce vo svalovom tkanive alebo fascií, sa môžu vyskytnúť v dôsledku akútneho alebo chronického preťaženia, pri trvalom sedavom zamestnaní, v dôsledku životnému štýlu s minimom pohybu, alebo práve naopak dôsledku aktívneho športovania. Tieto body môžu vyvolávať lokálnu bolesť, alebo v niektorých prípadoch ťažkosti s vyžarujúcou bolesťou. S valcom sa obyčajne k týmto oblastiam nedokážeme dostať a tu nám môžu pomôcť loptičky Duoball Mini, ktoré pomáhajú uvoľniť spúšťacie body najmä na lýtkach, pozdĺž chrbtice, medzi lopatkami, alebo na ramenách. Pri chrbte má tú výhodu, že môžeme masírovať obe strany súčasne, takže to zaberie menej času, ako v prípade samostatných loptičiek.

Ak dobre znášame bolesť, používajme ich na zemi (podlahe) pre dosiahnutie väčšieho tlaku, ak sme však začiatočníci potom sa odporúča začať cvičiť s týmto náčiním pri zvislej stene.

Masážne loptičky Duoball Miniveľmi ľahké. Ak ich začnete používať, môžete s nimi vykonávať aj silnejšiu masáž, nemusíte sa obávať, že ich stlačíte alebo inak zdeformujete. Okrem toho sú vyrobené z trvácneho materiálu, ktorý sa navyše ľahko čistí.

Vo videu nižšie predstavím niektoré cvičebné postupy, ktoré Vám môžu pomôcť v správnej realizácii cvičení.

Cviky s masážnou loptičkou Duoball Mini

Video obsahuje aj titulky!
Szoke_Krisztina_Blog-Profil

Autor:
Krisztina Szőke, trénerka, rehabilitačná školiteľka a zakladateľka oraganizácie Body Optimization Training