Po stopách výrobcov prémiových masážnych stolov - dvojtýždňová exkurzia po fabrikách v Číne

Už takmer 10 rokov spolupracujeme s čínskymi výrobcami, ktorí podľa našich návrhov a predstáv vyrábajú masážne stoly vlastnej značky a masážne príslušenstvo. Je pre nás dôležité udržiavať s nimi aj osobné vzťahy, aby sme mali istotu, že naše výrobky sa vyrábajú len u tých najlepších a spĺňajú naše vysoké požiadavky.

V posledných rokoch sme ich nemohli navštíviť, keďže Čína až tento rok v marci ako posledná uvoľnila covidové reštrikcie. Prvýkrát od roku 2019 bolo možné slobodne vycestovať bez toho, aby sme si užívali dvojtýždňovú pohostinnosť čínskeho karanténneho hotela.

Počas dvojtýždňovej intenzívnej túry sme navštívili nielen našich existujúcich partnerov, ale aj nových potenciálnych výrobcov. Pod drobnohľad sme si zobrali továrne a ich systémy zabezpečenia kvality. V priebehu rokov sme sa presvedčili, že na rozdiel od všeobecného povedomia je možné v Číne vyrobiť výrobky prvotriednej kvality, ALE musíte si dobre vybrať partnera a nesmiete šetriť, kvalita sa musí zaplatiť. Veľmi dôležitou skúsenosťou je aj pravidelná komunikácia našich požiadaviek a poskytovanie spätnej väzby, ak nedostaneme to, čo očakávame, vďaka čomu bude konečný výsledok lepší a lepší. Na to isté vždy vyzývame aj našich zákazníkov. Počas našej cesty sme tiež nahliadli aj do takých fabrík, s ktorými by bolo chybou uzavrieť zmluvu naslepo. Vieme presne, s kým sa oplatí spolupracovať a s kým nie, ak je naším cieľom spokojnosť našich klientov - masérov s konečným výsledkom.

Počas dvoch týždňov sme s dennou pravidelnosťou zverejňovali informácie na našich sociálnych stránkach a podávali správy o najnovšom dianí. Tieto príspevky sme zhromaždili do jedného celku, vďaka čomu si teraz môžete prečítať o našich dobrodružstvách v Číne na jednom mieste.

Naša prvá cesta viedla na 133. veľtrh Canton Fair China

(Viac obrázkov a komentáre k tomuto príspevku nájdete tu.)

S visačkou "Buyer" na krku sme si prešli jednu z najväčších tematických výstav na svete. V úlohe "Buyer-a" alebo aj nákupcu nás bežne nestretnete a môžte nás poznať skôr ako predajcu. Ale radšej sa nazývame informátormi, poskytovateľmi služieb alebo len poskytovateľmi, lepšie to vyjadruje naše poslanie.

Rovnako ako vy, sme veľmi nároční zákazníci a v tomto duchu sme navštívili vystavovateľov 133. Kantonského veľtrhu, kde sme našli produkty určené pre profesionálov aj laikov. Dôkladne sme kontrolovali a testovali ich produkty, pýtali sme sa ich na výrobné procesy a systémy zabezpečenia kvality. Snažili sme sa dohodnúť podmienky tak, aby sme vám vedeli poskytnúť čo najlepší pomer cena/kvalita pre vaše produkty.

Spoznali sme aj našich výrobcov masážnych lehátok a nových potenciálnych dodávateľov, ktorých v najbližších dňoch navštívime aj u nich "doma". Mysleli sme si, že sme už vo svete masážnych pištolí videli všetko, no tu sme narazili na inovácie, ktoré podľa mňa prekvapia aj vás, ak ich odhalíme v našom internetovom obchode. Našli sme aj nové dizajnové ohrievače oleja s nastaviteľnou teplotou, hrubostenné vákuové banky odolné proti rozbitiu, omladzujúci kozmetický strojček na svetelnú terapiu s valcovou hlavicou, stabilné aj mobilné lymfodrenážne stroje a mohli by sme pokračovať ďalej a ďalej.
Na výstave sa miešali produkty určené pre profesionálov aj laikov, zajtra si môžete prečítať a pozrieť zaujímavé obrázky o produktoch na domáce použitie

Masážne kreslá s vesmírnou technológiou a pradiaci masážny macík na čínskej výstave Canton

(Viac obrázkov a komentáre k tomuto príspevku nájdete tu.)

Na čínskom Kantonskom veľtrhu sme okrem masážnych, fyzio a kozmetických potrieb vyskúšali aj produkty na domáce použitie. Aj masér potrebuje masáž a nie je nič lepšie, ako sa zvaliť do pohodlného masážneho kresla, ktoré nám najprv naskenovalo telo, aby sme si masáž prispôsobili, a potom nás dobre pomasírovalo. Stroj samozrejme nikdy nenahradí ľudský dotyk, no tieto kreslá už masírujú na znepokojujúco vysokej úrovni a ich veľkou výhodou je, že majú vždy čas a nikdy sa neunavia.

Okrem vesmírnych masážnych kresiel sme vyskúšali aj jednoduchšie masážne doplnky, našli sme medzi inými najlepšie masážne čižmy na masáž chodidiel a masážne vankúše na masáž bedier. Našli sme aj kvalitnú infrasaunu z nefritového kameňa. Naším najväčším favoritom bol pradúci masážny ľadový medveď.

Prvotriedna relaxácia na príjemne pohodlných masážnych stoloch

(Viac obrázkov a komentáre k tomuto príspevku nájdete tu.)

Svetová výstava Canton Fair je za nami, no ešte pred odletom do Hangzhou máme pár dní na návštevu tovární v okolí. Najprv pre nás jeden z našich aktuálnych dodávateľov poslal auto a odviezol nás na miesto vzdialené dve hodiny.

Hlavným cieľom každej návštevy dodávateľa je lepšie sa navzájom spoznať, aby poznali naše potreby a my poznáme ich výrobné procesy a systémy zabezpečenia kvality. Obaja máme záujem na rozširovaní portfólia a zvyšovaní objemu, pre nás to znamená aj lepšie podmienky, ktorých benefity využívajú aj naši zákazníci.

Našu pozornosť upútalo niekoľko nových modelov. Azda najúchvatnejšia bola vyhrievaná vodná posteľ hrajúca všetkými farbami a vibrujúca, ktorá sama o sebe poskytuje taký relax, že masérka je už len čerešničkou na torte.

Po vyskúšaní všetkých liečebných lôžok v showroome sme boli pozvaní do reštaurácie v tvare a veľkosti lietadla, kde letušky podávali chutné čínske jedlá – "cestovali" sme prvou triedou.

Sebavedomí producenti nám dajú nahliadnuť do zákulisia, pretože nemajú čo skrývať

(Viac obrázkov a komentáre k tomuto príspevku nájdete tu.)

Po obede nás previedli celým výrobným procesom, videli sme ako sú masážne lôžka dotiahnuté do posledného detailu.

Pri prechádzke po poschodovej budove továrne, kde pracuje viac ako 300 ľudí, sme spálili aj prijaté kalórie v reštaurácii v tvare lietadla.

Páči sa nám, keď výrobca nemá čo skrývať a keď sa opýtame, či môžeme fotiť, dostaneme odpoveď "Go anywhere and see anything you want." - "Choď kamkoľvek a pozri si čokoľvek chceš."

Zo zoznamu výrobcov vyčnievajú, keďže ošetrovacie lôžka nie sú montované z polotovarov, všetky diely sa vyrábajú tu. Sami ohýbajú, nahrievajú, vypaľujú, natierajú kovové časti, opracúvajú drevo, vyrábajú a strihajú špongiu na mieru, šijú čalúnenie a dokonca sami zostavujú základovú dosku elektroliečebných postelí. Je úžasné, aká pedantná, precízna a koordinovaná práca tu prebieha a aký je tu poriadok.

Sme hrdí na to, že časť našich elektrických liečebných lôžok sa vyrába práve tu a niet pochýb o tom, že v budúcnosti budeme sortiment rozširovať o nové modely. Milujeme, keď si výrobca dáva tak záležať na detailoch a nerobí kompromisy na úkor kvality. Absolútne nás presvedčili.

Nosnosť každého jedného stola poctivo testujú

(Komentáre k tomuto príspevku nájdete tu.)

Koľko kilových hostí unesie vaše elektrické lehátko? Ukázali nám v továrni, kde sa vyrábajú aj naše lehátka, ako všetko testujú pred zabalením a odoslaním do Európy.

Pri elektrických lehátkach nie je dôležité len to, aby konštrukcia vydržala veľkú váhu a nezrútila sa, ale motor musí vydržať aj dodatočné zaťaženie a byť schopný zdvihnúť hosťa s nadváhou. V zvukotesnej skúšobni sa okrem nosnosti 175 kg testujú všetky funkcie lehátka a kontroluje sa aj čalúnenie, aby bolo lehátko bezchybné pred tým ako sa vydá na cestu.

Držiak mobilu na masážny stôl pre tých, ktorí radi spájajú príjemné s užitočným

(Viac obrázkov a komentáre k tomuto príspevku nájdete tu.)

Mali ste už klienta, ktorý by radšej čítal alebo pozeral film, ako by relaxoval pri masáži? Bolo zaujímavé vidieť, ako sa napĺňa jeden náš starý nápad. Dnes navštívená čínska továreň splnila sen klientov, ktorí nechcú zabudnúť na rozmaznávanie a hľadieť skleným pohľadom cez otvor (výrez otvoru na tvári), ale radšej využijú každú minútu na to, aby boli počas ošetrenia mobilní.

Luxusný ošetrovací stôl, na ktorom by ste najradšej ležali celý deň a užívali si masáž alebo wellness procedúru

(Viac obrázkov a komentáre k tomuto príspevku nájdete tu.)

Tentokrát sme navštívili čínsku spoločnosť vyrábajúcu luxusné wellness lehátka. Z malej manufaktúry vzniká ročne len niekoľko lehátok vo vysokej kvalite, vyrobené sú z najlepších dostupných materiálov, s maximálnou starostlivosťou a kontrolou. Čokoľvek nás zaujme, ľahneme si na to a vyskúšame to pri masáži. Ponúkajú úroveň pohodlia, pri ktorej je naozaj ťažké vstať! Človek by celé dni len ležal a užíval si masáž alebo kozmetické ošetrenie.

Na radosť náročných salónov, spa a wellness centier, ktoré poskytujú vždy najvyššiu možnú kvalitu a komfort, to bude len otázka mesiacov a v našej ponuke bude dostupná aj kategória high-end. Spoločnosť momentálne dodáva do 3 krajín, no sme si istí, že túto kategóriu kvality si žiada nielen anglický, nemecký a holandský, ale aj slovenský profesionál. Zaslúžite si to, to je isté. Vyskúšali sme to!

Ďalšia zaujímavosť nad rámec držiaka na mobil, ktorý sme oznámili včera: v sklade sme si všimli „zázračné pero“, ktoré odstraňuje nečistoty z čalúnenia. Prečo by sa mala nová posteľ čistiť? Napríklad preto, že ak sa ho pracovník továrne dotkne špinavými rukami, zostanú na čalúnení odtlačky prstov. Zámerne sa tiež „špiní“, keďže jednotlivé čiastkové procesy sú na čalúnení označené ceruzkou, ktorú treba prípadne odstrániť. Ak ste si niekedy kúpili "lacné" masážne lehátko, možno ste natrafili na značku, ktorú na konci výrobného procesu zabudli alebo nepovažovali za dôležité vymazať.

Nové 3D riešenia čalúnenia pre masážne stoly

(Viac obrázkov a komentáre k tomuto príspevku nájdete tu.)

Najprv na výstave v Kantone a neskôr počas návštevy továrne sme si všimli dva nové, doteraz nevídané poťahy masážnych lehátok. Neboli to známe hladké čalúnenia, jedno- či dvojfarebné, rôzne vzorované a farebné kombinácie, ale so špeciálnym 3D nádychom. Na tom istom mieste sme videli aj tri rôzne riešenia rukovätí.

Prečo Tandem vyniká z radu "economy" masážnych stolov? Diabol sa ukrýva v detailoch...

(Viac obrázkov a komentáre k tomuto príspevku nájdete tu.)

Jedna z našich najdôležitejších ciest viedla k výrobcovi masážnych lehátok našej vlastnej značky Tandem. To, čo sme tam videli, nás utvrdilo v tom, že kvality nášho výrobcu z kategórie "economy" alebo aj dostupných lehátok sú viac než nadštandardné. Pracujú s kvalitnejšími materiálmi, dbajú viac na detaily, každé z dokončených lehátok kontrolujú a to nielen námatkovo, ako je zvykom u iných výrobcov.

Čo sa týka použitia materiálov, určite by sme vyzdvihli ich preglejku, ktorá je oproti priemeru hrubšia a pevnejšia, takže nepraskne ani pod ťažšími hosťami. Pena, ktorú používajú, má vyššiu hustotu, takže pri ležaní na nej klient pod sebou necíti tvrdé drevo. Nohy verzie s kovovými nožičkami sú zvárané, vďaka čomu sa posteľ určite nebude kývať, ako v prípade priskrutkovaných nožičiek, čo sa zvykne diať po uvoľnení skrutiek. To sú len niektoré nájdené rozdiely, vymenovávať by sme ich mohli ešte dlho.

Ako darček sme priniesli sprievodcu krásami našej krajiny a tatranský čaj - upozornili sme ich, aby nezačínali s tými 72%.

Návštevu továrne sme zakončili v útulnej reštaurácii pri jazere, kam s nami zašla aj riaditeľova rodina. Ich 6-ročný syn Joe nás naučil, ako správne jesť paličkami. Cvičili sme celú cestu, no stále máme čo zlepšovať. Miestni ich používajú už od dvoch rokov a bez problémov s nimi uchopia zrnká ryže.

Hrajúci vankúš na podhlavník, o ktorom mobilný masér a jeho klient vždy snívali

(Viac obrázkov a komentáre k tomuto príspevku nájdete tu.)

Po držiaku na mobil, ktorý sa dá namontovať na masážne lehátko, je tu ďalší vynález z Číny, držiak na hlavu s reproduktorom.

Malé reproduktory sú ukryté v hlavovom držiaku, hudbu je možné spustiť z mobilného telefónu. „Gadget“ je možné spárovať cez bluetooth alebo pripojiť priamo káblom. Zaujímavým zážitkom je, že hudba vychádza priamo z vankúša, na ktorý si položíte hlavu.

Užitočné to môže byť aj pre mobilného maséra, ktorý nemusí so sebou nosiť malý reproduktor, ak si chce počas masáže pustiť hudbu.

Východné pohodlie, čistota, poriadok a hyperrýchle vlaky

(Viac obrázkov a komentáre k tomuto príspevku nájdete tu.)

Masážne kreslá z výstavy čínskeho veľtrhu Canton sme opäť videli počas našej cesty na letiskách a železničných staniciach.

Jasne to podľa nás ukazuje rozdiel v porovnaní s našou malou krajinou, kde si často nevieme ani oddýchnuť alebo sa nám nechce si nájsť čas pre seba. V Číne je na vlakovej stanici všetko čisté a upratané a ešte vám aj dajú masáž na počkanie. A ešte o rýchlosti, s akou tieto tzv. guľkové vlaky sa pretekajú, o tom ani nehovoríme. Predstavme si, že keby trasa Budapešť – Praha trvala povedzme hodinu a pol namiesto šiestich hodín, aké možnosti by sa nám otvorili.

Ale nečaká tu jedno či dve kreslá, ale celé rady, desiatky masážnych kresiel, do ktorých sa stačí iba posadiť. Na aktiváciu je potrebné naskenovať QR kód, zaplatiť online a užiť si masáž.

Keďže systém akceptuje len platbu z čínskej banky, nepodarilo sa nám ich bohužiaľ vyskúšať, no jeden z výrobcov, ktorý nás vyzdvihol na stanici po nás poslal auto s masážnymi sedačkami vzadu, čo sme si užili. Taká je orientálna pohoda.

V továrni na prémiové masážne postele Fabulo považuje riaditeľ za vec cti, aby bol konečný produkt bezchybný.

(Viac obrázkov a komentáre k tomuto príspevku nájdete tu.)

Posledná zastávka našej prehliadky v Číne nás zaviedla do továrne, kde sa vyrábajú prémiové masážne lehátka Fabulo. Predtým, ako sme si prezreli nové modely, ukázali nám rôzne masážne vychytávky, vyskúšali sme novú mini masážnu pištoľ, elektrické masážne banky a nahrievací prístroj na masáž kolien a vyskúšali sme aj zaujímavý prístroj na masáž očí a hlavy, ktorý je veľmi účinný pri bolestiach hlavy.

Do showroomu nás sprevádzali manažér továrne a hlavný inžinier, aby boli informovaní z prvej ruky, ak sa nám niečo nepáči alebo si to predstavujeme inak. Máme s nimi dobré skúsenosti, vždy im vieme poslať spätnú väzbu od našich zákazníkov, prípad prešetria a väčšinou chybu odstránia pri vývoji produktu, prípadne vyvinú novú funkciu, ktorá zariadenie zefektívni.

Tu sme mali možnosť osobne prezentovať požiadavky našich zákazníkov, napríklad sme navrhli ešte silnejší a odolnejší znižovací mechanizmus liečebného lehátka Fabulo Chiro. Lehátko na mieste rozobrali a dohodli sme sa, ktorú časť treba vymeniť za pevnejšiu, aby sa znižovací mechanizmus vplyvom ťažkého hosťa alebo silnejšieho tlaku nerozbil. Predtým sa to stalo len zriedkavo a odteraz už nikdy.

Vyskúšali sme aj nové modely elektrických ošetrovacích lehátok, ktorých ošetrovacia plocha je potiahnutá rovnomernou tvrdou fúkanou penou, veľmi inovatívne a nadčasové riešenie. Medzi prenosnými lehátkami sme našli doteraz nepredávaný model, ktorý je v strede užší, takže masér má lepší prístup ku hosťovi, no rozširuje sa v ramenách, takže hosť môže pohodlne ležať.

Ako darček sme priniesli Tatranský čaj a cestopis, aby spoznali chute a krásy našej krajiny. Dámy dostali bábiky oblečené v krojoch z kukuričných klasov, z ktorých sa veľmi tešili, takéto milé drobnosti tu milujú.

Inovácie v podniku Fabulo, kde vyriešili rýchle nastavenie pevného masážneho stola, ktorý sa dá dokonca upraviť na matrac.

(Viac obrázkov a komentáre k tomuto príspevku nájdete tu.)

V showroome výrobcu Fabulo lehátok sa objavila novinka, ktorú sme si okamžite zamilovali. Pevné ošetrovacie lehátko, ktorého výška je mimoriadne ľahko nastaviteľná a možno ho položiť na zem takmer jedným pohybom.

V prípade pevných lehátok s klasickou drevenou konštrukciou musíte odskrutkovať všetky nohy, vložiť ich do zodpovedajúcich otvorov v štyroch rohoch postele a potom ich priskrutkovať späť. Pri tomto modeli stačí premiestniť stabilizačný kolík nôh do iného otvoru a výška postele sa okamžite zmení. Najlepšie na tom ale je, že sa dá úplne spustiť na zem, takže sa masážne lehátko môže premeniť na masážny matrac. Aké jednoduché a skvelé! Z tohto vývoja sme boli unesení.

V závode Fabulo sme našli najdôkladnejšiu kontrolu kvality, aj prichádzajúce diely sa prísne testujú.

(Viac obrázkov a komentáre k tomuto príspevku nájdete tu.)

Po návšteve showroomu nás druhý deň zaviedli do výroby. Spomedzi navštívených čínskych tovární mala najdôkladnejšiu kontrolu kvality tá, kde sa vyrábajú lehátka Fabulo. Tu sú aj diely prísne testované a to naozaj detailne a to tak, že aj skrutky sa vážia a kontrolujú individuálne, takže pri výrobe môžu byť použité len prvotriedne suroviny. Robia to isté s drevom, penou, čalúnením a všetkými ostatnými komponentmi.

Pri výrobe ukázali rozdiely, ktorými sa odlišujú od ostatných výrobcov. Čaro výroby sa skrýva v detailoch, či už ide o zúbkovité spojenie drevenej konštrukcie, ktorá je tak pevnejšia, pretože ju nedržia len šróby, alebo viacvrstvovú penu, ktorej vrchnú vrstvu tvorí pamäťová pena, vďaka čomu je masážne alebo kozmetické lehátko obzvlášť pohodlné.

Prvý deň nás naši hostitelia rozmaznávali v klasickej čínskej reštaurácii a na druhý deň vo fajnovej reštaurácii s výhľadom na mrakodrapy Šanghaja. Ich pohostinnosť odrážala prémiový prístup závodu Fabulo.

Jednobodové zaťaženie? Pre masážny stôl Fabulo je to hračka!

(Komentáre k tomuto príspevku nájdete tu.)

Takto testujú jednobodové zaťaženie všetkých masážnych lehátok Fabulo pred ich zabalením a odoslaním na cestu k nám. Stroj sa pohybuje po celej dĺžke a šírke lehátka a tlačí naň veľkou silou, presne tak, ako to môže spraviť váš hosť kolenom alebo lakťom pri otáčaní sa na lehátku. Vďaka tomuto testovaniu nedôjde k žiadnym nepríjemným prekvapeniam pri masáži.

Preto sme považovali za dôležité počas dvoch týždňov prejsť čínskych výrobcov masážnych stolov a porovnať ich kvalitu

Kvalita vs. kvantita. Počas našej prehliadky sme navštívili množstvo ďalších tovární, o ktorých sme neinformovali, keďže sa naše názory nestretli. Kvantita bola pre výrobcov dôležitejšia ako kvalita. Rozdiel sa jasne prejavuje napríklad v ich kapacitných rozdieloch. 🛏 Naši výrobcovia dokážu vyrobiť dokopy 2-300 masážnych lehátok za deň, čo je tiež dosť veľa, ale u týchto veľkovýrobcov, ktorí majú vysokú automatizáciu, ale nízku ľudskú pridanú hodnotu a chýbajúcu osobnú kontrolu, dokážu denne vyrobiť až 1200 masážnych lehátok.

Veľmi sme sa usmievali, keď sme v sklade týchto fabrík našli poľské, slovenské či maďarské značky. Nafotili sme aj ich obaly, no v záujme férovosti tieto fotky samozrejme nebudeme zdieľať, keďže nám absolútne nejde o dehonestáciu týchto značiek. Považujeme našich zákazníkov za dostatočne múdrych, aby rozpoznali kvalitu a rozumne si vyberali.

Vedeli ste, že najmenej 90 % svetových masážnych lehátok je vyrobených v Číne? Ale nie je jedno, v ktorej továrni. Preto sme považovali za dôležité počas našej dvojtýždňovej cesty navštíviť čo najviac tovární a porovnať kvalitu.

Pred pár rokmi sme napísali podrobnú štúdiu, kde sme sa podelili o desaťročné skúsenosti na trhu masážnych lehátok. Ak ste ju ešte nečítali a zaujíma vás, podľa akých kritérií vybrať spoľahlivé masážne lehátko, kliknite sem.

ivan-matis

Autor:
Ivan Mátis, masér a manuálny terapeut, konateľ internetového obchodu Fabulo
www.fabulo.sk